Audi Automotive best of everything BUYING GUIDES Cars Latest Mercedes Benz Volkswagen Volvo wagons

Parhaat vaunut vuodelle 2019

Parhaat vaunut vuodelle 2019

Asemavaunut putoavat kuin kärpäleet Yhdysvalloissa.

Kun yleinen näky Amerikan teillä, asemavaunu menetti merkittävän prosenttiosuuden markkinaosuudestaan ​​1990-luvulla ja 2000-luvulla ostajien siirtyessä kohti maastoautoja ja risteyksiä, jotka ovat enemmän automaisia ​​kuin koskaan ennen. Autonvalmistajat rakastavat tätä suuntausta. Maastoautot ovat yleensä kannattavampia kuin pakettiautot, mutta kaikki autobrändit eivät ole heitelleet pyyheeseen. Autoilijoilla, jotka etsivät ristin tilaa ilman suurta maavaraa, on edelleen useita toimivaltaisia ​​asemavaunuja. Tässä ovat markkinoiden parhaat.

Paras vaunu: Subaru Outback

Miksi sinun pitäisi ostaa tämä: Se on kaikkien kauppojen tunkki.

Kenelle se on tarkoitettu: Autoilijat, jotka etsivät autoa, joka pystyy kaikkeen

Kuinka paljon se maksaa: 27 655 dollaria

Miksi valitsimme Subaru Outbackin:

Suurin osa autovalmistajista ajoi asevaunujaan 1990-luvulla ja täytti tyhjät maastoautot. Subaru piti kurssin; se tajusi, että se voisi jatkaa vaunujen myyntiä kannattavasti asettamalla ne puukot ja tekemällä niistä näyttämään hieman karkeammilta. Vuosikymmenien kokemus tekee Outbackista parhaimman uuden saatavilla olevan farmarivaunun Yhdysvalloissa.

Outback yrittää olla kaiken kaikille; suurimmaksi osaksi se onnistuu. Se on suhteellisen edullinen, kohtuullisen tehokas ja erittäin kykenevä Subarun symmetrisen nelivetojärjestelmän ansiosta. Se on uusi mallivuoteen 2020, ja päivityksiin sisältyy saatavana oleva 11,6 tuuman kosketusnäyttö, joka näyttää Subarun StarLink-viihdejärjestelmän. Käyttäjät voivat järjestää kotivalikon kuvakkeet aivan kuten älypuhelimella, ja käytettävissä oleva langaton internetpiste pitää jokaisen matkustajan kytkettynä tien päällä. Outbackin tekniikka voi myös auttaa sinua katkaisemaan yhteyden. Sen infotainment-järjestelmään on esiasennettu Chimani-niminen sovellus, joka tarjoaa tietoa yli 400 Yhdysvaltain kansallispuistosta, mukaan lukien kunkin sijainnin historia ja kohokohdat.

Yhden puistoon pääsyn ei pitäisi olla ongelma, koska eight.7 tuumaa maavaraa. Rahtikapasiteetti tarkistetaan 32.5: ssa neljä matkustajaa ollessa, ja 75.7: n takapenkin ollessa taitettuna.

Alkupintamoottori on luonnollisesti imetty, 2,5 litran tasainen neljä, joka tuottaa 182 hevosvoimaa ja 176 naulaa vääntömomenttia. . Tämä ei ole paljon tämän kokoiselle ajoneuvolle, joten ostajat voivat astua turboahdettuun 2,4 litran tasaiseen neljään neljään neliöön, joka on mitoitettu anteliaammalle 260 hv: lle ja 277 lb: lle. vääntömomentti. Molemmat nelisylinterit siirtyvät jatkuvasti muuttuvan voimansiirron (CVT) läpi.

Paras edullinen vaunu: Mini Clubman

Miksi sinun pitäisi ostaa tämä: Haluat vaunun, joka ei riko pankkia.

Kuka se on varten: Ostajat, jotka etsivät hauskaa ja tilaa.

Paljonko se maksaa: 24 900 dollaria

Miksi valitsimme Mini Clubmanin:

Monet Yhdysvaltoihin jätetyt farmarivaunut ovat kalliita markkinarakoja, jotka on purettu maastoautoilla- kuten muotoiluvihjeitä. Mini Clubman vastustaa ylpeänä tätä trendiä; se erottuu edullisimpana pitkäkattoisena mallina Amerikassa, ja se halaa tietä kuin viistoperä. Se ei tarkoita, että se on perus- ja riisuttu auto, joka tuntuu rangaistuslaatikolta. Se on mukava matkustaa paikkaan mukavuuksien, kuten infotain-järjestelmän 6,5-tuumainen kosketusnäyttö ja nahkaverhoiltu ohjauspyörä, ansiosta. Tavanomaiset takana olevat pysäköintianturit varmistavat, ettet tee siitä lyhyempiä kuin se on jo.

Clubman ei ole niin pieni kuin nimensä osoittaa. Sen lastikapasiteetti tarkistuu 17,9 kuutiometriä neljä matkustajaa aluksella, ja ristinmuotoinen 47,9 kuutiota takapenkkien ollessa taitettuna. Emme laittaisi neljää NBA-pelaajaa Clubmaniin maastoajoneuvoon, mutta se on riittävän tilava neljälle keskikokoiselle aikuiselle ja heidän varusteilleen. Voit puristaa jopa viidennen matkustajan takapenkiltä.

1,5 litran kolmosylinterisen moottorin 134 hevosvoimalla lähtötason Clubman Cooper ei voita kilpailuja. Jos tarvitset enemmän virtaa, voit siirtyä John Cooper Works -merkkiseen malliin, joka tarjoaa 300 hevosvoimaa 2,zero litran turbo-neljästä. Se on todella nopea kone, ja se tarjoaa karting-tyyppisen käsittelyn, josta Mini on kuuluisa. Mini tarjoaa myös keskikokoisen mallin nimeltä Cooper S, jonka hevosvoimaa on 189.

Paras vaunu tieretkille: Buick Regal TourX

Miksi sinun pitäisi ostaa tämä: Haluat maastoauton tilaa, mutta ei maavaraa.

Kenelle se on: Aktiivisen elämäntavan autoilijat.

Kuinka paljon se maksaa: 29 070 dollaria

Miksi valitsimme Buick Regal TourX: n:

Buick on yksi autovalmistajista, joka luopui vaunuista 1990. Se koputti yllättäen segmentin oven ensimmäistä kertaa lähes 20 vuoteen, kun se julkaisi Regal TourX: n. Tällä pitkällä katolla on kaksoiskansalaisuus; se on amerikkalainen vastaus Subaru Outbackiin, mutta se on suunniteltu Saksassa ja se on tehty siellä. Tämä yhdistelmä luo toimivaltaisen, kaikkialla sijaitsevan vaunun, joka risteilee mielellään maileihin lopussa kuljettaen neljä matkustajaa ja tiematkan arvoisia varusteita.

TourX istuu alhaisemmalla tasolla kuin Subaru Outback, ja se on vastaavasti enemmän auton kaltaista aja, mutta se ei ole yksi, joka välttää liukasta tietä. Sitä tarjotaan yksipyöräisellä nelivetolaitteella, joten 2,0 litran, 250 hevosvoiman turbo-neljä pitää sen liikkeellä, vaikka sääolosuhteet olisivat vähemmän kuin ihanteelliset. Tässä on toinen numero, jonka haluat pitää mielessä: 73.5. Se on sen lastikapasiteetti kuutiometriä ja takaistuimet taitettuna. Se on tilavampaa kuin mitat viittaavat.

Apple CarPlay- ja Android Auto -yhteensopivuus ovat vakiona, ja ostajat, joiden on pysyttävä yhteydessä autoon matkalla, tilaavat valinnaisen autossa olevan Wi-Fi-yhteyspisteen. Buick tarjoaa myös sovelluksen, jonka avulla autoilijat voivat lukita TourX: n, avata sen, käynnistää sen ja tarkistaa rengaspaineet etänä.

Paras huipputekniikan vaunu: Volvo V90 Cross Country

Miksi sinun pitäisi ostaa tämä: Rakastat kuinka ruotsalaiset tekevät vaunuja.

Kenelle se on: Ostajat, jotka haluavat ennen kaikkea mukavuutta ja mielenrauhaa.

Kuinka paljon se maksaa: 52 550 dollaria

Miksi valitsimme Volvo V90- ja V90-Cross Nation: [19659002] Volvon kokemus vaunusegmentistä on vertaansa vailla. Mutta vaikka pitkäkatto 240, jonka pyöräilit 1990-luvulla, määriteltiin termi utilitaristinen, V90 Cross Country -yhteisön jäsenet muodostavat ja toimivat paremmin kuin mikään edeltäjistään unohtamatta tekniikasta. Volvon infotainment-järjestelmää on intuitiivisesti käytettävä, ja me rakastamme, että se näytetään korkealla, muotokuva-tyylisellä korkearesoluutioisella kosketusnäytöllä.

Turvallisuus on jokaisen Volvon ydinosa. Lukuisten turvatyynyjen lisäksi V90 Cross Country on vakiona mm. Pilot Help (joka estää autoa poistumasta kaistalta), automaattinen hätäjarrutus, liikennemerkkitiedot ja mukautuva vakionopeussäädin. Tällä vaunulla on selkäsi, kun menossa tapahtuu kovaa.

Upea muotoilu on kirsikka kakun päällä. Ulospäin katsottuna se on tyylikäs ja aliarvioitu; se on yksi suosituimmista tulkinnoistamme Volvon nykyisestä suunnittelukielestä. Sisältä se näyttää ja tuntuu viiden tähden hotellilta Skandinaviassa.

Huomaa, että Volvo tarjoaa myös tavallisen V90: n ilman kestäviä lisäosia ja vähemmän maavaraa. Se on kuitenkin useless tilauksen mukainen malli, vaikka Cross Country on laajalti saatavissa eri puolilla maata.

Lue koko Volvon V90 Cross Nation -katsauksemme

Parhaiten käsiteltävä vaunu: Porsche Panamera Sport Turismo

Miksi pitäisi ostat tämän: Se kulkee kuin vaunu, mutta menee kuin Porsche.

Kenelle se on: Autoilijat, jotka tarvitsevat todella nopean tavan päästä Ikeaan.

Kuinka paljon se maksaa: 97 100 dollaria

Miksi valitsimme Porsche Panamera Sport Turismo:

Panostamme, ettet uskonut, että näet nimen Porsche esiintyvän Amerikan parhaiden asemavaunujen luettelossa. Emme uskoneet, että emme koskaan sisällyttäneet saksalaista yritystä, ennen kuin se julkaisi toisen sukupolven Panameran, nimeltään Sport Turismo, tilavamman kehityksen. Se perustuu Panamera-sedaaniin, ja kaksi autoa ovat melkein identtisiä ohutlevyn alla, mutta Sport Turismo tarjoaa jopa 49 kuutiometriä tavaratilaa takapenkkien ollessa taitettuna.

Sulje tavaratila ja asettuu kuljettajan tilaan. istuimen löytää korkearesoluutioinen, 12,3 tuuman näyttö infotainment-järjestelmää varten. Se on helppokäyttöinen yksikkö, jolla on nopeat vastausajat ja suurimmaksi osaksi suhteellisen matalat valikot, ottaen erityisesti huomioon ohjelmistoon ohjelmoidun tiedon runsaasti. Apple CarPlay -yhteensopivuus on vakiona. Porsche vastustaa edelleen Android Autoa, vaikka se saattaakin olla luola lähitulevaisuudessa.

Porsche tarjoaa Sport Turismoa viidellä eri maulla perusmallista aina Turbo S E-Hybrid -malliin. Valitsimme GTS: n, joka löytää ihanan tasapainon päivittäisen käytettävyyden ja suorituskyvyn välillä.

Lue koko Porsche Panamera Sport Turismo -katsaus

Lopullinen vaunu: Ferrari GTC4Lusso

Miksi sinun pitäisi ostaa tämä: Sinä olet

Kenelle se on tarkoitettu: Jokaisen, joka tarvitsee kuljettaa ihmisiä ja vaihtaa niin nopeasti kuin mahdollista.

Kuinka paljon se maksaa: 300 000 dollaria

Paras luksusvaunu: olemme valinneet Ferrari GTC4Lusso -sovelluksen. :

Ferrari GTC4Lusso on uusien vaunujen ehdoton kokonaisuus. Se on huomattavasti matalampi ja lyhyempi kuin tyypillinen pitkäkattoinen malli, ja siinä on vain kaksi ovea, mutta se kuuluu silti yhtymävaunujen luokkaan.

Ferrari pakatti GTC4Lusso -sovelluksen tonneilla tekniikkaa turvallisuuden, mukavuuden ja huippuluokan suorituskyky. Sen mukana tulee myös neliveto, joten voit vetää sukset tai lumilaudat suosikkihiihtokeskukseesi tarvitsematta huolehtia juuttumisesta vuoren alaosaan. Rahtikapasiteetti ei ole se, josta Ferrari tyypillisesti tunnetaan, mutta GTC4Lusso-autoyksikössä on 28 kuutiometriä tavaratilaa, jonka pitäisi riittää viikonlopun arvoiseen pyydykseen.

Voima tulee joko luonnollisesti imetystä, 6,3 litran V12: sta. moottori, joka kehittää 680 hevosvoimaa, tai kaksi turboahdettua, 3,9 litran V8-moottoria, jossa on 610 hevosta hanalla. 60 mph: n päässä pysähdyksestä nopeimmassa kokoonpanossa kestää three,four sekuntia, joten voit varmasti panostaa siitä, että saavut rinteille ennen muita hiihtäjiä.

Lue Ferrari GTC4Lusso -kokouksen koko arvostelu

.